De kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League betekent niet alleen sportief succes. Ook financieel legt het de Amsterdammers geen windeieren. De inkomsten dit seizoen komen nu al boven de zestig miljoen euro uit.

Ajax ontvangt voor het bereiken van de laatste zestien een premie van liefst 9,5 miljoen euro. De club was aan het begin van het seizoen al verzekerd van zo’n 42,5 miljoen. Dat bedrag bestaat uit de startpremie voor alle deelnemers, de miljoenen op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs, de marketpool en recettes voor de drie thuiswedstrijden.

Doordat een overwinning in het miljardenbal liefst 2,7 miljoen oplevert en een gelijkspel 900.000, liepen de inkomsten gestaag op voor de Amsterdammers. Na drie zeges en twee gelijke spelen staat die teller op 9,9 miljoen. Daar komt nu dus de premie voor het bereiken van de volgende ronde bij van 9,5 miljoen. Daarmee heeft Ajax dit seizoen al dik 61,9 miljoen verdiend.

De financieel directeur van Ajax, Jeroen Slop, kan zich in de handen wrijven. Het bedrag loopt hoe dan ook nog verder op door de recette voor de achtste finale.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen! Uw privacy zal gerespecteerd worden.

Naam

Jouw email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here